top of page

HOUSUISSAS SULLA ON… TAMPERE!

Tampere-kalsareista se alkoi. Vuosi oli 2012 ja kyseessä kilpailu, jossa etsittiin uudenlaista matkamuistoa Tampereelle. Me plikat osallistuttiin vähän Tampereen ja Pellavan likkojen hienon historiankin takia. 

 

Mietittiin millaisen matkamuiston itse haluaisimme. Sellaisen joka tulisi käyttöön, eikä jäisi pölyttymään nurkkiin. Sellaisen joka mahtuisi Ryanairin kilorajoihin eli kevyttä sen olla pitää. 

 

Mikä on matkustaessa aika olennaista, no kartta. Mitäs jos kartta olisikin aina mukana? Syntyi Tampere-kalsarit, joissa on hieno Tampereen karttakuosi. Tampere sulla on housuissas. Sanan mukaisesti.

 

Siihen kilpailuun tuli 600 ehdotusta. Ja mehän se sitten voitettiin. No oli siinä hetken miettimistä, kun kilpailun järjestäjä meitä onnitteli hienosta ideasta ja siinä sivussa mainitsi vastoin olettamustamme, että siitä vaan sitten toteuttamaan. Nämä mimmit siitä sitten pankkiin ja otettiin lainaa 50 000 euroa, ei paljon päätä palele eikä järki pakota:). Vissiin.

 

Kokemusta kalsaritehtailusta oli tasan 0 tuntia, joten vähän hoomoilasena aloitettiin kartoitus. Alunperin ajatuksena oli, että nämä ovat kunnianosoitus Tampereen hienolle tekstiilihistorialle ja että ihan ehdottomasti nämä tehtäisiin Suomessa. Kun olimme pari kuukautta etsineet valmistajaa niin kävi ilmi, että valmistus olisi todella monen toimijan yhteenliittymä ja kalsareiden ostohinta meille semmoiset 50 euroa. Ei taida mennä kaupaksi sillä hintaa. Eli katseet oli siirrettävä Eurooppaan ja niihin maihin missä jo tehdään laadukkaita alusvaatteita. Vihdoin Portugalista löytyi hyvä yhteistyökumppani ja tuotanto saatiin alkuun. Ensimmäinen erä oli 1000 kpl ja meillä oli tilauksia sisässä alle 100 kpl.  

 

Paikallinen Aamulehti teki meidän kalsareista jutun ja heti ensimmäisenä aamuna ne rohkeat jälleenmyyjät, jotka olivat uskaltaneet tuotetta ottaa myyntiin, soittivat, että ovien takana on jono ja kalsarit viedään käsistä.  Huikeata! Seuraavaksi soittelivat eri mediat ympäri maata ja pääsimme myös Kymppiuutisten loppukevennykseen. OMG, ehkä vähän hienoa!  Kuljetimme kalsareita hikihatussa ympäri kaupunkia ja se eka 1000 kappaleen erä myytiin alle viikossa.  Myös muut kaupungit innostuivat ja karttakalsareita suunniteltiin seuraavaksi Mikkelille, Kuopioon, Jyväskylään, Turkuun... yhteensä 15 muutakin kaupunkia halusivat omat karttakalsarinsa. 

 

Meitä kehotettiin osallistumaan myös Kuntamarkkinoinnin SM 2012 -kilpailuun omaperäisellä idealla ja niin kävi, että voitimme myös sen. Siitä muistona hieno kunniakirja ja hauskat bileet.

 

Muumiboxerit tulivat kuvioihin vuonna 2017, kun mietimme, että jotain uutta olisi kiva olla. Lähetimme Muumi-lisenssin vartijoille kirjeen, jossa kerroimme ideastamme saada Muumeille omat pöksyt ja iloiseksi yllätykseksemme saimme lisenssin. Syntyi Haisuli- ja Muumipappa-boxerit.  

 

Olet nyt verkkokaupassamme, josta voit tilata näitä originelleja ja alkuperäisiä, aitoja karttatuotteita sekä Muumi-boxereita.

Jos haluat hypistellä tuotteita paikan päällä, löydät täältä myös mahtavat jälleenmyyjämme.

 

Olemme iloisia tästä upeasta taipaleesta, joka kaikkine villine käänteineen on vahvistanut uskoa siihen, että mitään ei saa, jos ei yritä. Hyvillä ideoilla on kysyntää. Ja kalsareita tarvii aina!

 

Tampereella kevättalvella 2018

Maarit & Mari 

bottom of page